vrijdag 23 februari 2024

I Married a Witch - full movie


I Married a Witch is een Engelstalige romantische komedie uit 1942 van de Franse regisseur René Clair, gebaseerd op een scenario van onder anderen Robert Pirosh en Marc Connelly naar de roman The Passionate Witch uit 1941 van Thorne Smith en Norman H. Matson.

De belangrijkste rollen worden vertolkt door Hollywooddiva Veronica Lake (één van de mooiste filmgodinnen aller tijden), Fredric March, Robert Benchley, Susan Hayward, Cecil Kellaway, Robert Warwick en Elizabeth Patterson.

Het verhaal begint in de 17de eeuw, wanneer de bloedmooie Amerikaanse heks Jennifer (Veronica Lake) en haar vader Daniel (Cecil Kellaway), die een tovenaar is, beiden op de brandstapel belanden nadat zij ontmaskerd werden door de puritein Jonathan Wooley (Fredric March) tijdens de beruchte heksenprocessen van Salem. Na hun verbranding, wordt de as van Jennifer en haar vader begraven onder een eikenboom om hun kwade geesten gevangen te houden. Maar Jennifer plaatste een vloek op Jonathan Wooley en zijn nageslacht: zowel hij als zijn nakomelingen zullen geen geluk vinden in hun respectievelijke huwelijken. De vloek lijkt te werken, want elk van de mannelijke Wooley's (telkens gespeeld door Frederic March) trouwt met een kwaadaardige vrouw...  

Flash forward naar 1942: een blikseminslag treft de boom waaronder de as van Jennifer en haar vader Daniel begraven zijn, waardoor beiden weer tot leven gewekt worden...

De muziek van Roy Webb in I Married a Witch werd destijds genomineerd voor een Oscar in de categorie 'beste muziek in een drama of komedie'.

De film was naar verluidt een inspiratiebron voor de populaire Amerikaanse sitcom Betwiched die van 1964 tot en met 1972 uitgezonden werd op de tv-zender ABC.

Hieronder kan u I Married a Witch integraal bekijken in hoge resolutie:
 


(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: romantische komedie / fantasy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten