woensdag 7 februari 2024

Drive-Away Dolls - trailer


Drive-Away Dolls (2024) is een nieuwe komische road movie van de getalenteerde Amerikaanse cineast Ethan Coen, met Margaret Qualley en Geraldine Viswanathan in de titelrollen als een duo vriendinnen die tijdens hun road trip van Philadelphia naar Florida een mysterieuze attachékoffer ontdekken in de achterbak van hun huurwagen. Dit is het begin van allerlei tragikomische plotwendingen, waarbij het duo te maken krijgt met onder anderen incompetente criminelen, een politieagente en een senator...

Naast de Amerikaanse actrice Margaret Qualley (die in 2019 doorbrak met haar geslaagde bijrol als een hippie chick in Quentin Tarantino's Once Upon a Time...in Hollywood) en de Australische actrice Geraldine Viswanathan (bekend van onder meer de sekskomedie Blockers van Kay Cannon uit 2018), omvat de cast van Drive-Away Dolls onder anderen Beanie Feldstein, Matt Damon (één van onze favoriete acteurs), Joey Slotnick, C. J. Wilson, Colman Domingo, Pedro Pascal, Bill Camp en de razend populaire Amerikaanse zangeres Miley Cyrus.

Het scenario werd geschreven door regisseur Ethan Coen en zijn vrouw Tricia Cooke. Het echtpaar zorgde ook samen voor de montage.

De fotografie stond onder leiding van de Australische cameravrouw Ari Wegner, die eerder achter de camera stond voor onder meer Lady Macbeth (bekijk de trailer hier), True History of the Kelly Gang, The Power of the Dog (bekijk de trailer hier) en Eileen (bekijk de trailer hier).

Drive-Away Dolls is de tweede langspeelfilm die Ethan Coen in zijn eentje regisseerde (na zijn archivarische documentaire Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind uit 2022).

Voordien werkte Ethan nauw samen met zijn broer Joel Coen (lees ons biografische portret van de broers hier). Zo schreef, produceerde en regisseerde het geniale duo (dat behoort tot onze favoriete cineasten) sinds de jaren tachtig samen een rist onvergetelijke filmparels, waaronder:
- de spannende neo noir misdaadthriller Blood Simple uit 1984 (bekijk de hele film hier);
- de dynamische romantische misdaadkomedie Raising Arizona uit 1987;
- het briljante neo noir gangsterdrama Miller's Crossing uit 1990 (één van onze favoriete films aller tijden);
- de briljante zwarte misdaadkomedie Fargo uit 1996 (één van onze favoriete komedies en ook één van onze favoriete films tout court; bekijk een filmfragment hier);
- de grappige buddy movie in neo noir detectiveverpakking The Big Lebowski uit 1998 (ook één van onze favoriete komedies; bekijk een filmfragment hier);
- de heerlijke romantische tragikomedie en muzikale road movie O Brother, Where Art Thou? uit 2000 (ook één van onze favoriete komedies);
- de briljante neo-western en misdaadthriller No Country for Old Men uit 2007 (één van onze favoriete westerns; bekijk de trailer hier en een filmfragment hier);
- en de uitstekende western True Grit uit 2010 (ook één van onze favoriete westerns; lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier).

Kortom, Ethan Coen is als cineast allerminst aan zijn proefstuk toe, waardoor wij erg benieuwd zijn naar zijn tweede grote soloproject Drive-Away Dolls, dat vanaf 13 maart 2024 verwacht wordt in de Belgische bioscopen.

Bekijk hieronder alvast de trailer:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Engels" voor Engelstalige ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: komedie / road movie / misdaad / actie / thriller

Geen opmerkingen:

Een reactie posten