woensdag 6 december 2023

The Zone of Interest - trailer


Cinefielen, ook wijzelf, kijken met ongeduld uit naar de nakende bioscooprelease van The Zone of Interest (2023): de nieuwe film van de getalenteerde en eigenzinnige Engelse cineast Jonathan Glazer, die op het voorbije Filmfestival van Cannes bekroond werd met de Grand Prix. 

Glazer blikte voordien reeds drie langspeelfilms in: 
- de misdaadthriller Sexy Beast uit 2000;
het mysterieuze drama Birth uit 2004;
- en het fascinerende sciencefictionmysterie Under the Skin uit 2014, volgens ons de beste film van 2014 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier). 

Wie meer wil weten over Glazer, kan hier een minidocumentaire over zijn werk met zijn eigen toelichting bekijken.

Glazer schreef zelf het scenario voor The Zone of Interest, waarbij hij zich losjes baseerde op de gelijknamige roman van de Engelse schrijver Martin Amis uit 2014. Het verhaal draait rond de Duitse nazi Rudolf Höss (gespeeld door Christian Friedel) en zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller), die tijdens de Tweede Wereldoorlog met hun kinderen in een mooi huis met tuin vlak naast het Poolse concentratiekamp Auschwitz wonen terwijl Rudolf optreedt als commandant van het infame kamp...

De film werd volledig opgenomen in Polen, onder meer in Auschwitz, en in Duitsland.

De knappe fotografie (die doet denken aan de films van Stanley Kubrick) was in handen van de Poolse cameraman Łukasz Żal, die voordien ook achter de camera stond voor onder meer de films Ida, Loving Vincent en Cold War (lees onze recensie hier).

De muziek in The Zone of Interest, bekroond met de Cannes Soundtrack Award, is het werk van de Engelse zangeres en componist Mica Levi, beter bekend onder haar artiestennaam Micachu, die eerder onder meer de bezwerende soundscapes in Under the Skin componeerde. 

Ook het sounddesign van Johnnie Burn voor The Zone of Interest viel in de prijzen op het Filmfestival van Cannes, waar Burn de Prix CST de l'artiste technicien in ontvangst mocht nemen.

The Zone of Interest wordt eind volgende maand, op 31 januari 2024, in de Belgische bioscopen verwacht.

Hieronder kan u alvast de intrigerende trailer bekijken:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: psychosociaal oorlogsdrama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten