zondag 31 december 2023

Dances with Wolves - full movie


Als u op oudejaarsavond niet van plan bent om buitenshuis de feestnacht in te duiken maar gewoon wil thuisblijven, dan kan u dat doen in het gezelschap van Hollywoodacteur Kevin Costner terwijl hij de hoofdrol speelt in het door hemzelf geregisseerde epische westernavontuur Dances with Wolves uit 1990 (bekijk een filmfragment hier en de hele film hieronder).

De film won maar liefst 7 Oscars, voor: 
- beste film
- beste regisseur (Kevin Costner)
- beste bewerkte scenario (van Michael Blake naar zijn eigen gelijknamige roman uit 1988)
- beste camerawerk (van Dean Semler)
- beste montage (van Neil Travis) 
- beste originele muziek (van John Barry) 
- en beste geluid.

Volgens ons verdiende de briljante gangsterkroniek GoodFellas uit 1990 (één van onze favoriete films, bekijk de trailer hier) destijds de Oscars voor beste film, beste regisseur (Martin Scorsese, lees ons biografische portret hier) en beste montage (van Thelma Schoonmaker). Lees meer over de missers van de Oscarjury hier. Maar dit neemt niet weg dat Dances with Wolves hoe dan ook één van de beste westerns aller tijden is.

Dances with Wolves duurt bijna 4 uur, maar blijft boeien.

Bekijk de hele film door hieronder in het videoscherm te klikken op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit.


 

(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: western / avontuur / historisch drama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten