woensdag 27 december 2023

The Great Escape - full movie

 
Zeer losjes gebaseerd op het gelijknamige autobiografische non-fictieboek uit 1950 van de Australische auteur Paul Brickhill, die als luchtmachtpiloot tijdens de Tweede Wereldoorlog een krijgsgevangene was in het Duitse kamp Stalag Luft III, is The Great Escape een oorlogsavontuur uit 1963 van de Amerikaanse Hollywoodregisseur John Sturges over de ontsnappingsplannen van de geallieerde krijgsgevangenen in het kamp.

De ensemblecast omvat o.a. Steve McQueen, Richard Attenborough, James Garner, Charles Bronson, James Coburn (lees ons biografische portret hier), Donald Pleasance, Hannes Messemer, James Donald, David McCallum, Gordon Jackson,  John Leyton en Angus Lennie.

Het scenario werd geschreven door James Clavell en W. R. Burnett.

De muziek is van de productieve Amerikaanse componist Elmer Bernstein.

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit.


 
(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: historisch oorlogsdrama / avontuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten