dinsdag 26 december 2023

Grease - full movie


De musical en romantische scholierenkomedie Grease (bekijk een filmfragment hier) dateert van 1978 en is het uiterst succesvolle langspeelfilmdebuut van de Amerikaanse regisseur Randal Kleiser, die zich baseerde op een scenario van Bronté Woodard naar de adaptatie door Allan Carr van de gelijknamige theatermusical uit 1971 van Jim Jacobs en Warren Casey.

De film groeide vanaf 1978 uit tot een gigantische internationale kaskraker.

Het verhaal speelt zich af vanaf de zomer van 1958 in en rond de Amerikaanse Rydell High School en draait rond de jonge en verliefde maar schijnbaar incompatibele hoofdpersonages Danny Zuko (gespeeld door John Travolta) en Sandy Olsson (Olivia Newton-John): Danny is de coole leider van een groepje bevriende greasers (volkse en rebelse jongeren), terwijl Sandy een welopgevoede en timide jongedame is. Hoewel Danny en Sandy tijdens de proloogmontage samen een romantische zomervakantie beleven, gedraagt Danny zich na de vakantie plots afstandelijk tegenover Sandy omdat zijn verliefdheid volgens hem niet past bij zijn reputatie als stoere kerel...

Behalve van de uitstekende vertolkingen van John Travolta en Olivia Newton-John, is het in deze aanstekelijke musical ook genieten van de bijrollen van o.a. Stockard Channing als de arrogante maar in wezen eenzame sloerie Betty Rizzo, Jamie Donnelly als de grappige Jan (één van Betty's vriendinnen), Dennis Cleveland Stewart als Leo "Crater-Face" Balmudo (de leider van een rivaliserende greaserbende), Eve Arden als de schooldirectrice McGee, en Dody Goodman als de hilarische schoolsecretaresse Blanche.

Het succes van Grease is ook te danken aan een rist muzikale wereldhits, zoals het funky titelnummer Grease (dat weerklinkt na de proloog, tijdens de begingeneriek), het liefdesliedje Summer Nights, het spottende liedje Look at Me, I'm Sandra Dee, het liefdesliedje Hopelessly Devoted to You, het rock&roll-nummer Greased Lightnin' en het romantische popnummer You're the One That I Want.

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p, 1080p, 1440p of 2160p voor hogere beeldkwaliteit.



(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p, 1080p, 1440p of 2160p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: musical / romantische komedie / dansfilm

Klik op de oranje links voor:

- een filmfragment: Grease - fragment


Geen opmerkingen:

Een reactie posten