dinsdag 11 juli 2023

Napoleon (2023) - trailer

 
Op 22 november 2023 is het zover: dan komt het langverwachte historisch epos Napoleon van de succesvolle Britse cineast Ridley Scott bij ons in de bioscopen. 

De titelrol wordt gespeeld door de getalenteerde Amerikaanse acteur Joaquin Phoenix (lees ons biografisch portret hier).

Zoals de filmtitel reeds aangeeft, is Napoleon een biopic over de bewogen militaire en politieke carrière van de wereldberoemde Franse generaal en (later) keizer Napoleone di Buonaparte (geboren op het eiland Corsica in 1769 en overleden op het Britse eiland Sint-Helena in 1821), die een reeks historische veldslagen won tijdens de zogeheten napoleontische oorlogen (van 1792 t.e.m. 1815) en zo een groot deel van Europa veroverde. Ook Napoleons volatiele romantische relatie en huwelijk met de Franse edelvrouw en (later) keizerin Joséphine de Beauharnais (gespeeld door de Engelse actrice Vanessa Kirby) komt aan bod in de film.

Het scenario werd geschreven door de Amerikaan David Scarpa.

Het camerawerk stond onder leiding van de Pool Dariusz Wolski, die voordien reeds vaak samenwerkte met regisseur Ridley Scott (voor diens films PrometheusThe CounselorExodus: Gods and KingsThe MartianAlien: Covenant, All the Money in the WorldThe Last Duel en House of Gucci).

Ridley Scott (lees ons biografisch portret hier) is intussen 85 jaar oud en blikte in zijn lange carrière als regisseur een rist schitterende, visueel verbluffende films in, met name: 
- The Duellists uit 1977 (één van onze favoriete historische drama's - bekijk een filmfragment hier);
Alien uit 1979 (één van de beste sciencefictionfilms aller tijden - lees onze recensie hier);
Blade Runner uit 1982 (ook één van de beste sciencefictionfilms aller tijden - lees onze recensie hier);
Legend uit 1985 (bekijk de hele film hier);
- Gladiator uit 2000 (ook één van onze favoriete historische drama's).
En twee jaar geleden kwam Scott voor de dag met zijn boeiende middeleeuws drama The Last Duel uit 2021 (lees onze recensie hier).   

We zijn dan ook erg benieuwd naar zijn nieuwe historisch kostuumdrama Napoleon.

Hieronder kan u alvast de beloftevolle trailer bekijken.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: biopic / historisch drama / oorlogsfilm / romantiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten