woensdag 24 januari 2024

The Pod Generation - trailer

 
The Pod Generation (2023) is een nieuwe, tragikomische sciencefictionsatire van de Franse cineaste Sophie Barthes, die zelf het scenario schreef, met Emilia Clarke en Chiwetel Ejiofor in de hoofdrollen als een kinderloos Amerikaans koppel dat rond het einde van de 21ste eeuw overweegt om beroep te doen op het Pegasus Womb Center om hun eerste baby te verwekken met kunstmatige inseminatie en te laten groeien in een kunstmatige, mobiele en eivormige baarmoeder, zodat zij als ouders als het ware samen zwanger zouden kunnen zijn van hun kindje in de capsule. Dit is het begin van allerlei tragikomische ontwikkelingen, die de kijker doen nadenken over onder meer de potentiële biotechnologische, morele, economische, medische, sociale en psychologische gevolgen van de huidige evolutie van onze samenleving naar een hoogtechnologische, door Artificiële Intelligentie en apps gecontroleerde Brave New World die meer weg heeft van een vervreemdend, conformistisch en onmenselijk dystopia dan van een comfortabel utopia...

Regisseuse Sophie Barthes blikte eerder al een gelijkaardige filosofische tragikomedie in: Cold Souls uit 2009, over een man die zijn ziel machinaal laat verwijderen en invriezen door een hoogtechnologisch bedrijf (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier). 

De Engelse actrice Emilia Clarke verwierf wereldfaam als het personage Daenerys Targaryen in de razend populaire fantasy-serie Game of Thrones (2011–2019).

De Engelse acteur Chiwetel Ejiofor brak in 2013 internationaal door met zijn doorleefde titelrol in de aangrijpende, Oscarwinnende slavenbiopic 12 Years a Slave van de Engelse cineast Steve McQueen (één van onze favoriete historische drama's; lees onze recensie hier). 

Naast Clarke en Ejiofor, omvat de cast van The Pod Generation ook o.a. Rosalie Craig, Vinette Robinson, Kathryn Hunter en Jean-Marc Barr.

Bekijk de trailer hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: sciencefiction / tragikomedie / romantisch drama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten