vrijdag 26 januari 2024

Hundreds of Beavers - trailer


Hundreds of Beavers is een cartooneske low budget slapstick-komedie in zwart-wit uit 2022, die tot op heden vooral op filmfestivals te zien was. 

Deze anarchistische frontierkomedie werd geregisseerd, gemonteerd en voorzien van visuele effecten door de Amerikaan Mike Cheslik, die samen met Ryland Brickson Cole Tews ook het scenario schreef. 

Het prettig gestoorde verhaal speelt zich 's winters af in de 19de eeuw en draait rond de drankzuchtige Amerikaanse applejackverkoper Jean Kayak, die in de besneeuwde wildernis de strijd aanbindt met honderden weerbarstige bevers...  

De hoofdrol van Jean Kayak wordt gespeeld door scenarist Ryland Brickson Cole Tews. Daarnaast zijn er bijrollen van o.a. Doug Mancheski als een pelshandelaar, en Olivia Graves als diens mooie dochter op wie Jean Kayak verliefd is. 

Hundreds of Beavers is een stille film (waarin dus niet gesproken wordt), die op het voorbije Filmfestival van Gent voorgesteld werd als een knettergekke kruising tussen het winterse overlevingsdrama The Revenant (één van onze favoriete westerns; lees onze recensie hier), de humoristische tekenfilmreeksen Looney Tunes en Popeye the Sailor, de westernkomedie Blazing Saddles en de oude slapstick-komedies van en met Hollywoodpionier Buster Keaton uit het tijdperk van de stille film. 

Bekijk de trailer van Hundreds of Beavers hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: komedie / western / avontuur / actie / animatie / romantiek




Geen opmerkingen:

Een reactie posten