woensdag 28 augustus 2024

Pendant ce temps sur Terre - trailer


Pendant ce temps sur Terre (2024) -ook bekend onder de Engelstalige titel Meanwhile on Earth-  is een nieuw Franstalig sciencefictiondrama, geschreven en geregisseerd door de Franse cineast Jérémy Clapin (die eerder een Oscarnominatie kreeg voor zijn animatiefilm J'ai perdu mon corps uit 2019).

Het verhaal van Pendant ce temps sur Terre draait rond het 23-jarige hoofdpersonage Elsa (gespeeld door de Franse actrice Megan Northam). Haar broer Franck (Yoan Germain Le mat) is een astronaut, die drie jaar eerder spoorloos verdween tijdens een ruimtemissie. Op een nacht ontvangt Elsa een signaal dat uit de ruimte afkomstig lijkt, waarna zij plots Francks stem hoort...

De film wordt in de pers omschreven als een fascinerende kruising tussen de beklemmende sciencefictionklassieker Invasion of the Body Snatchers (verfilmd in 1956 en in 1978), het visueel verblufffende sciencefictionmysterie Under the Skin van Jonathan Glazer uit 2014 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier) en een hedendaagse versie van het zwart-wit drama Orphée van Jean Cocteau uit 1950 (een adaptatie van de antieke Griekse mythe over de tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice).

Het camerawerk in Pendant ce temps sur Terre stond onder leiding van de gerespecteerde Belgische cameraman Robrecht Heyvaert.

De muziek werd gecomponeerd door de Franse muzikant Dan Levy. 

Jean-Christophe Bouzy zorgde voor de montage.

Bekijk de intrigerende teaser-trailer van Pendant ce temps sur Terre hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: sciencefiction / mysterie / familiedrama / avontuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten