woensdag 21 augustus 2024

Joker: Folie à Deux - trailer


Binnenkort, vanaf 2 oktober 2024, kan u in de Belgische bioscopen gaan kijken naar Joker: Folie à Deux (2024): het langverwachte vervolg op de boeiende en succesvolle psychosociale karakterstudie Joker van de Amerikaanse regisseur Todd Phillips uit 2019 over het getroebleerde en labiele titelpersonage Arthur Fleck alias de "Joker", losjes gebaseerd op de gelijknamige iconische schurk in de populaire stripverhalen rond de superheld Batman van de Amerikaanse uitgeverij DC Comics

Joker (bekijk de trailer hier) won destijds op het Filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw voor beste film. 

De sequel Joker: Folie à Deux werd opnieuw geregisseerd door Todd Phillips, op basis van een scenario dat hij zelf schreef in samenwerking met Scott Silver. Het duo schreef eerder ook het scenario van Joker

Net als in Joker, wordt het titelpersonage in de sequel vertolkt door de veelzijdige en getalenteerde Amerikaanse method-acteur Joaquin Phoenix (één van onze favoriete acteurs; lees ons biografische portret van Phoenix uit 2014 hier), die voor zijn eigenzinnige titelrol in Joker destijds bekroond werd met onder meer een Oscar, Golden Globe en BAFTA Award.   

Daarnaast is er in Joker: Folie à Deux ook een hoofdrol voor de Amerikaanse popster Lady Gaga als de antiheldin Harley Quinn, ook gebaseerd op het gelijknamige personage in de stripverhalen van DC Comics

De Duits-Amerikaanse actrice Zazie Beetz kroop opnieuw in de huid van het personage Sophie Dumond (een bijrol in Joker).

De belangrijkste andere rollen in Joker: Folie à Deux worden gespeeld door Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey en Steve Coogan.

Het camerawerk stond onder leiding van Lawrence Sher (de vaste cameraman van Todd Phillips), die ook achter de camera stond voor Joker.

De muziek werd opnieuw geschreven door de IJslandse celliste en componiste Hildur Guðnadóttir, die voordien onder meer een Oscar, Golden Globe, BAFTA Award en Grammy Award won voor haar muziek in Joker.

Bekijk de nieuwsgierig makende trailer van Joker: Folie à Deux hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: psychosociaal drama / misdaadthriller / romantiek / muziekfilm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten