vrijdag 13 september 2024

Rebel Ridge - trailer


Schatplichtig aan de populaire Amerikaanse actieklassieker First Blood van Ted Kotcheff uit 1982, met Hollywoodster Sylvester Stallone in zijn iconische hoofdrol als de getroebleerde en verbeten Vietnamveteraan Rambo die in een stadje tegen wil en dank in conflict komt met de plaatselijke politie onder leiding van de autoritaire sheriff William "Will" Teasle (met brio gespeeld door Brian Dennehy), draait ook de nieuwe actiethriller van de Amerikaanse regisseur Jeremy Saulnier, getiteld Rebel Ridge (2024), rond een Amerikaanse ex-militair (gespeeld door de zwarte acteur Aaron Pierre) die in een stadje in conflict komt met de lokale politie onder leiding van de corrupte politiecommissaris (vertolkt door Hollywoodveteraan Don Johnson).

Het scenario van Rebel Ridge werd geschreven door regisseur Jeremy Saulnier, die eerder in de regiestoel zat voor onder meer zijn boeiende neo noir wraakthriller Blue Ruin uit 2013 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier) en zijn horrorthriller Green Room uit 2015. 

Saulnier zorgde ook zelf voor de montage van Rebel Ridge.

Naast Aaron Pierre als de voormalige marinier Terry Richmond, en Don Johnson als de politiechef Sandy Burnne, omvat de cast onder anderen AnnaSophia Robb, David Denman, Emory Cohen, Steve Zissis, Zsané Jhé, Dana Lee en James Cromwell.

Rebel Ridge is sinds 6 september 2024 te bekijken op de streamingzender Netflix.

Bekijk de trailer hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Engels (Verenigde Staten)" voor Engelstalige ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: actiethriller / misdaad / drama

donderdag 12 september 2024

Oklahoma! - full movie


Gebaseerd op de gelijknamige theatermusical uit 1943 van Richard Rogers en Oscar Hammerstein II, is Oklahoma! een kleurrijke, tragikomische westernmusical waarin alles draait om het grillige drama van de Liefde.

De film dateert van 1955 en werd geregisseerd door de veelzijdige cineast Fred Zinneman.

Shirley Jones maakt haar filmdebuut in het gezelschap van onder anderen Gordon McRae, Rod Steiger, Gloria Grahame, Gene Nelson, Charlotte Greenwood, 
Eddie Albert, James Whitmore en Barbara Lawrence.

De film won twee Oscars -voor beste muziek en beste geluid- en werd door de Oscarjury ook genomineerd voor beste camerawerk in kleur en beste montage. 

Bekijk de hele film hieronder:



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: musical / western / tragikomedie / romantiek / psychosociaal drama

woensdag 4 september 2024

De favoriete films van cineast Denis Villeneuve

 
De veelzijdige en getalenteerde Canadese topcineast Denis Villeneuve verwierf internationale bekendheid als regisseur van onder meer:
Incendies uit 2010 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier);
Prisoners uit 2013;
Enemy uit 2013 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier);
Sicario uit 2015 (bekijk de trailer hier),;
Arrival uit 2016 (lees onze recensie hier en bekijk de trailer hier);
Blade Runner 2049 uit 2017;
Dune uit 2021 (bekijk een compilatie van betoverende beelden hier);
- en Dune: Part Two uit 2024.

In een interview voor het cinefiele online sociaal platform Letterboxd onthulde Villeneuve in februari van dit jaar zijn 5 favoriete films aller tijden. Zijn Top 5 ziet er als volgt uit:


TOP 5


1. 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick uit 1968

2. Apocalypse Now van Francis Ford Coppola uit 1979

3. Persona van Ingmar Bergman uit 1966

4. Blade Runner van Ridley Scott uit 1982

5. Close Encounters of the Third Kind van Steven Spielberg uit 1977  


Bekijk het korte interview met beknopte toelichting van Denis Villeneuve hieronder:
 


(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: interview

Klik op de oranje link voor onze eigen selectie van onze favoriete films aller tijden: Onze favoriete films: Top 35