woensdag 26 juni 2024

Fargo (1996) - full movie


Fargo is een briljante zwarte misdaadkomedie uit 1996 van de gebroeders Coen (die behoren tot onze favoriete regisseurs), met onvergetelijke topvertolkingen van:

- Frances McDormand als de intelligente en zwangere politiecommissaris Marge Gunderson, en John Carroll Lynch als haar zachtaardige man Norm;
- William H. Macey als de oneerlijke autoverkoper en gefrustreerde loser Jerry Lundegaard (één van de beste movie villains aller tijden); 
- Kristin Rudrüd als Jerry's onfortuinlijke echtgenote Jean, en Harve Presnell als haar norse vader Wade;
- Steve Buscemi en Peter Stormare als een incompatibel duo partners in crime (die ook behoren tot de beste movie villains aller tijden). 

Lees ons biografische portret van het regisseursduo Joel en Ethan Coen hier.

Even grappig als spannend, met onvoorspelbare plotwendingen, sfeervol in beeld gebracht onder leiding van cameraman Roger Deakins, en met mooie muziek van Carter Burwell, behoort Fargo zowel tot onze favoriete komedies en onze favoriete politiefilms als onze favoriete films tout court (ongeacht het genre).

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit.



(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: misdaadthriller / zwarte komedie

Klik op de oranje links voor:

- een filmfragment: Fargo - fragment

Geen opmerkingen:

Een reactie posten