zaterdag 4 november 2023

Saltburn - trailer

 
Geschreven, geregisseerd en gecoproduceerd door de Engelse actrice en cineaste Emerald Fennell, is Saltburn haar tweede langspeelfilm. 

Het verhaal focust op de Engelse student Oliver Quick (gespeeld door Barry Keoghan), die op de campus van de Universiteit van Oxford in de ban geraakt van  zijn charmante klasgenoot Felix Catton (Jacob Elordi) en door Felix uitgenodigd wordt om op het luxueuze landgoed Saltburn van diens rijke en excentrieke familie samen de zomervakantie door te brengen. Daar gebeuren echter vreemde dingen...

Naast Barry Keoghan en Jacob Elordi, omvat de cast ook andere bekende namen zoals o.a. Rosamund Pike, Richard E. Grant en Carey Mulligan.

Met echo's van onder meer de uitstekende psychosociale misdaadthriller The Talented Mr. Ripley van Anthony Minghella uit 1999, is Saltburn een satirische gothic thriller over maatschappelijke klassenverschillen, lust, decadentie, obsessie en macht.    

Regisseuse Emerald Fennell won eerder een Oscar met haar scenario voor haar vorige film: de tragikomische wraakthriller Promising Young Woman uit 2020.

Hieronder kan u alvast de trailer van Saltburn bekijken.



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Ondertiteling" en "Engels (Verenigde Staten)" voor Engelstalige ondertitels, en op "Kwaliteit" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: thriller / zwarte komedie / psychosociaal drama / erotiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten