dinsdag 8 oktober 2019

The Name of the Rose - full movie


De Franse regisseur Jean-Jacques Annaud zorgde in 1986 voor deze sfeervolle en meeslepende Engelstalige verfilming van de wereldberoemde mysterieroman en bestseller De naam van de roos uit 1980 van de intussen overleden Italiaanse schrijver en semioticus Umberto Eco.

De charismatische Schotse acteur Sean Connery vertolkt met brio de wijze franciscaanse monnik William van Baskerville, die samen met zijn jonge pupil Adso (gespeeld door de Amerikaanse acteur Christian Slater) een reeks mysterieuze moorden in een afgelegen middeleeuwse benedictijnenabdij probeert op te lossen...

De kleurrijke nevenpersonages worden overtuigend vertolkt door o.a. F. Murray Abraham, Michael Lonsdale, Ron Perlman, William Hickey, Helmut Qualtinger, Feodor Chaliapin Jr., Valentina Vargas, Volker Prechtel, Michael Habeck, Urs Althaus en Elya Baskin.

Het realistische production design van de Italiaan Dante Ferretti en de authentiek ogende kostuums van zijn landgenote Gabriella Pescucci wekken de middeleeuwen treffend tot leven. 

De sfeervolle fotografie was in de vakkundige handen van de Italiaanse cameraman Tonino Delli Colli.

De knappe, onheilspellende muziek werd geschreven door de Amerikaanse filmcomponist James Horner.

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan rechtsonder bij instellingen op 720p voor hogere beeldkwaliteit.




(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan rechtsonder bij instellingen op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: middeleeuws misdaadmysterie / historisch drama / thriller / romantiek

Klik op de oranje links voor:

- een making-of-documentaire: Making of The Name of the Rose - documentaire  

- een achtergrondartikel: Een ruim tweeduizend jaar oude lach


Geen opmerkingen:

Een reactie posten