zondag 6 oktober 2019

Portrait de la jeune fille en feu - trailer


Sinds 2 oktober loopt Portrait de la jeune fille en feu (ook bekend onder de Engelstalige titel Portrait of a Lady on Fire) in de Belgische bioscopen. Dit romantisch kostuumdrama van de Franse regisseuse Céline Sciamma, die ook zelf het scenario schreef, speelt zich af in 1770 op een Bretoens eiland, waar de kunstenares Marianne (Noémie Merlant) arriveert om er in opdracht van een gravin (gespeeld door Valeria Golino) een portret te schilderen van haar dochter Héloïse (Adèle Haenel). De gravin hoopt dat het schilderij een aanbidder van Héloïse kan overtuigen om met haar in het huwelijk te treden. Maar Héloïse verzet zich tegen haar uithuwelijking en weigert ook om voor haar portret te poseren. Daarom moet Marianne, op instructie van de gravin, stiekem te werk gaan: overdag doet Marianne alsof zij door de gravin is aangenomen als Héloïse's gezelschapsdame, maar 's nachts schildert zij in het geheim Héloïse's portret...

De sfeervolle fotografie is het werk van de Franse cameravrouw Claire Mathon. De mooie muziek werd geschreven door Jean-Baptiste de Laubier en Arthur Simonini.

Op het voorbije Filmfestival van Cannes won Portrait de la jeune fille on feu zowel de prijs voor het beste scenario als de Queer Palm voor beste film in de LGBTQ-categorie.




(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: romantisch kostuumdrama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten