maandag 7 augustus 2023

Batman Returns - full movie


Batman Returns dateert van 1992 en is de tweede film over de populaire superheld en misdaadbestrijder Batman die de getalenteerde Amerikaanse cineast Tim Burton regisseerde, na zijn eerdere succesvolle film Batman uit 1989. Lees ons biografische portret van Tim Burton hier.

Gebaseerd op een scenario van Daniel Waters, blinkt Batman Returns (net als Batman uit 1989) vooral uit in sfeerschepping en donkere humor.

De titelheld wordt opnieuw overtuigend vertolkt door Michael Keaton. 

De slechteriken van dienst zijn deze keer Danny DeVito als de misvormde en wraaklustige gangsterbaas Oswald "The Penguin" Cobblepot (één van de beste movie villains aller tijden), en Christopher Walken (één van onze favoriete acteurs) als de kwaadaardige zakenman Max Shreck. 

Zowel DeVito als Walken acteren uitstekend, maar het is Michelle Pfeiffer (één van de mooiste filmgodinnen aller tijden) die de show steelt met haar briljante vertolking van Shrecks introverte secretaresse Selina Kyle, die letterlijk en figuurlijk een katachtige transformatie ondergaat en uitgroeit tot de ambivalente antiheldin Catwoman (ook één van de beste movie villains aller tijden). Van alle actrices die ooit Catwoman speelden, kan tot op heden geen enkele tippen aan Pfeiffer in haar veelzijdige, supersensuele en onnavolgbaar katachtige belichaming van Catwoman. Bekijk een compilatie van Pfeiffers memorabele quotes als Catwoman in Batman Returns hier.  

De sfeervolle fotografie stond onder leiding van de Amerikaanse cameraman Stefan Czapsky, die ook het camerawerk verzorgde voor Tim Burtons betoverende tragikomedie Edward Scissorhands (1990) en voor diens tragikomische biopic Ed Wood (1994).   

De mooie sfeerversterkende muziek in Batman Returns is van Danny Elfman (de huiscomponist van Tim Burton).

Bekijk de hele film door hieronder in het videoscherm te klikken op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Cубтитры" en "En" voor Engelstalige ondertitels, en op "Quality" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit:


 
  
(Klik op  op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Cубтитры" en "En" voor Engelstalige ondertitels, en op "Quality" en 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: superheldenfilm / fantasy / misdaad / actie

Klik op de oranje links voor:

- een compilatievideo met memorabele quotes van Michelle Pfeiffer als Catwoman in Batman Returns: Hommage aan Michelle Pfeiffer als Catwoman

- ons biografische portret van Michelle Pfeiffer in onze reeks over de mooiste filmactrices aller tijden: FILMGODINNEN - deel 17: Michelle Pfeiffer (1958-...)

- de posities van Michelle Pfeiffer als Catwoman en van Danny DeVito als Oswald "The Penguin" Cobblepot in onze Top 150 van beste movie villains: De beste schurken en feeksen in de filmgeschiedenis: Top 150

- ons biografische portret van regisseur Tim Burton: De kunstenaarsziel van Tim Burton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten