maandag 16 maart 2020

The Pianist - fragment


Hieronder kan u kijken naar een aangrijpende scène uit het biografische anti-oorlogsdrama The Pianist uit 2002 van de Poolse meestercineast Roman Polanski (één van onze favoriete regisseurs). 

De film, die behoort tot onze favoriete historische drama's, won de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, alsook drie Oscars: voor beste regisseur (Roman Polanski), beste acteur (Adrien Brody) en beste geadapteerd scenario (van Ronald Harwood). Bekijk de hele film hier.

Onderstaand filmfragment toont het muzikale talent van de joodse pianist Władysław Szpilman (een doorleefde titelrol van Adrien Brody), terwijl hij tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken is in de Poolse hoofdstad Warschau en daar met de moed der wanhoop probeert te overleven. Hij speelt de Ballade nr.1 Opus 23 van de Poolse componist Chopin, terwijl de Duitse legerofficier Wilm Hosenfeld (Thomas Kretschmann) sprakeloos toeluistert en begint te beseffen in welke mate de oorlog ten koste ging van verborgen talent en schoonheid, in dit geval ten koste van letterlijk verborgen talent en schoonheid...



(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: biopic / historisch drama / oorlogsfilm / muziekfilm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten