maandag 19 augustus 2019

George Formby in Bell-Bottom George - fragment


In onderstaand filmfragment, afkomstig uit de Britse muzikale oorlogskomedie Bell-Bottom George van Marcel Varnel uit 1943, ziet u de grappige, muzikale antiheld George Formby (1904-1961): een Engelse komiek, singer-songwriter en begenadigde ukelele- en banjospeler uit Lancashire, die vanaf 1926 uitgroeide tot één van de eerste Britse 'popsterren' en vanaf 1934 ook als acteur internationale roem verwierf met zijn komische uitstraling en lichtvoetige, vaak ondeugende en dubbelzinnige liedjes. In de jaren dertig en veertig was Formby de populairste entertainer van het Verenigd Koninkrijk.

Formby nam in zijn carrière ruim 200 liedjes op en speelde mee in 20 bioscoopfilms. Hij stierf in 1961 aan een hartaanval. Hij was slechts 56.

In Bell-Bottom George vertolkt Formby het titelpersonage George Blake: een Engelse ober die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Britse marine te maken krijgt. In onderstaand fragment zingt hij het liedje It Serves You Right (aka You Shouldn't Have Joined), dat de Britse marine op de korrel neemt.




(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: komedie / musical / oorlogsfilm


Geen opmerkingen:

Een reactie posten