zondag 17 februari 2019

Rumble Fish - full movie


Rumble Fish (één van onze favoriete films) is een psychosociaal meesterwerk uit 1983 van de beroemde Amerikaanse cineast Francis Ford Coppola (één van onze favoriete regisseurs).

Het door Coppola zelfgeschreven scenario van Rumble Fish is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1975 van de Amerikaanse schrijfster Susan Eloise Hinton, die ook bijdroeg tot het scenario.

De hoofdrollen worden vertolkt door een nog jonge Matt Dillon, in één van zijn beste vertolkingen als de ontregelde straatboef Rusty James, en een charismatische Mickey Rourke als diens oudere, gedesillusioneerde broer die "de Motorcycle Boy" genoemd wordt. 

Ook de rest van de cast acteert uitstekend, met name Diane Lane (één van de mooiste actrices aller tijden) als Rusty's liefje Patty, Dennis Hopper (één van onze favoriete acteurs) als Rusty's alcoholische vader, Diana Scarwid als de gedrogeerde en eenzame jongedame Cassandra, Vincent Spano als Rusty's nerdy vriend Steve, William Smith als de hardvochtige politieagent Patterson, Nicolas Cage als Rusty's opportunistische 'vriend' Smokey, en Sofia Coppola (dochter van de regisseur) als Patty's jongere zusje Donna.

De oogstrelende zwart-wit beelden zijn het werk van cameraman Stephen H. Burum, die hiermee een visueel meesterwerk afleverde. 

De knappe, sfeervolle soundtrack bevat muziek van Stewart Copeland (de geniale drummer van de voormalige Britse rockgroep The Police). 

En Barry Malkin zorgde voor de vakkundige montage, onder de strakke regie van meestercineast Coppola.

Bekijk de hele film door hieronder in het videoscherm te klikken op de link "Bekijken op YouTube" en dan op de playbutton en rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit.



(Klik op de link "Bekijken op YouTube" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Kwaliteit" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: psychosociaal drama / misdaad / romantiek

Klik op de oranje links voor:

- een achtergrondartikel: Visuele meesterwerken: Top 80

- een achtergrondartikel: Onze favoriete films: Top 35

- een achtergrondartikel: Onze favoriete regisseurs: Top 20

Geen opmerkingen:

Een reactie posten