woensdag 26 oktober 2022

Mutiny on the Bounty (1962) - full movie


Gebaseerd op historische feiten, die verwerkt werden in de gelijknamige roman van Charles Nordhoff en James Norman Hall, is Mutiny on the Bounty een avontuurlijk drama van Lewis Milestone en Carol Reed uit 1962. 

De meeslepende film reconstrueert de ontberingen van de bemanning op het Engelse zeilschip HMAV Bounty dat onder leiding van de tirannieke kapitein William Bligh (gespeeld door Trevor Howard) en de sympathieke eerste luitenant Fletcher Christian (Marlon Brando) in 1787 koers zet naar het exotische Polynesesische eiland Tahiti in de Stille Zuidzee. Tijdens de lange en uitputtende zeereis lopen de spanningen aan boord hoog op... 

Dit geloofwaardige zeemansavontuur behoort tot onze favoriete historische drama's, omdat het je als kijker het gevoel geeft dat je mee inscheept aan boord van een 18de-eeuws schip (waarvoor een levensgrote replica van de HMAV Bounty gebouwd werd, die tijdens de filmopnames daadwerkelijk naar Tahiti zeilde) en dat je op sleeptouw neemt naar verre horizonten die tot de verbeelding spreken, met charismatische topvertolkingen van Trevor Howard als de onuitstaanbare kapitein Bligh, Marlon Brando als de eigenzinnige luitenant Fletcher, en de mooie Frans-Polynesische actrice Tarita Teriipaia als Fletchers gevoelige love interest (die Brando leerde kennen op de set en na de filmopnames in het huwelijk trad met hem).

De film duurt ruim 3 uur, maar blijft boeien. 

Wie de vrij lange muzikale ouverture wil overslaan, kan doorspoelen naar de openingsgeneriek die begint na 4 minuten en 40 seconden.

 

(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 688p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: historisch drama / avontuur / romantiek

Klik op de oranje link voor een achtergrondartikel: Onze favoriete historische drama's: Top 30 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten