maandag 24 januari 2011

Schuldig tot het tegendeel bewezen is

Conviction  van Tony Goldwyn     ★★½



11 mei 1983, Massachusetts, USA. Kenneth Waters (gespeeld door Sam Rockwell) wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de roofmoord op de 48-jarige Katharina Brow. Kenneths zuster Betty Anne (Hilary Swank) is echter overtuigd van zijn onschuld en wil advocate worden om haar broer vrij te kunnen pleiten in een nieuwe rechtszaak. Haar rechtenstudies slorpen echter zoveel tijd en energie op dat haar eigen gezin er begint onder te lijden. Maar Betty Anne wil haar broer niet in de steek laten...

Hilary Swank als rechtenstudente, echtgenote en moeder Betty Anne Waters.

Rechtbankdrama

Gebaseerd op feiten, is Conviction een boeiend, zij het nogal stereotiep en voorspelbaar rechtbankdrama over het bewonderenswaardige doorzettingsvermogen van een vrouw die haar eigen leven terzijde schuift om haar broer uit de gevangenis te krijgen.

Hilary Swank.

De filmtitel Conviction verwijst zowel naar Kenneths veroordeling als naar Betty Anne's onwankelbare geloof in de onschuld van haar broer. 

Sam Rockwell als Kenneth.

De film zweeft op het randje van de sentimentaliteit, maar de sterke acteerprestaties van Sam Rockwell als Kenneth, van Minnie Driver als Betty Anne's vriendin Abra, en vooral van Hilary Swank als de onvermoeibare Betty Anne zijn op zich misschien toch een bioscoopbezoekje waard. 

Minnie Driver als Abra.

JN.

Conviction (USA-2010): in de bioscoop vanaf 27 april 2011.
Met: Hilary Swank, Sam Rockwell, Minnie Driver, Owen Campbell, Conor Donovan, Melissa Leo, Loren Dean, Peter Gallagher, Ari Graynor, Clea DuVall en Karen Young.

Genre: rechtbankdrama / misdaad

Klik op de oranje link voor de trailer: Conviction - trailer



Hilary Swank en Sam Rockwell.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten