vrijdag 25 november 2022

The Informant! - full movie


Gebaseerd op een boeiend scenario van Scott Z. Burns, naar het gelijknamige non-fictie boek van journalist Kurt Eichenwald, is The Informant! een uitstekende zwarte komedie van de Amerikaanse regisseur Steven Soderbergh uit 2009.

De titelrol wordt briljant vertolkt door Matt Damon, die zijn tragikomische veelzijdigheid toont als het hoofdpersonage Mark Whitacre: een succesvol kaderlid van het corrupte voedingsbedrijf ADM. Op aandringen van zijn goedhartige vrouw Ginger (Melanie Lynskey), maar ook om zijn eigen hachje te redden, verklapt Mark in de jaren negentig aan twee FBI-agenten (overtuigend gespeeld door Scott Bakula en Joel McHale) dat ADM illegale prijsafspraken maakt met andere voedingsbedrijven. De FBI-agenten schakelen Mark in als undercover klokkenluider tijdens hun onderzoek naar de illegale praktijken van ADM. Dat verloopt echter niet van een leien dakje...

Naast de glansrol van Matt Damon, door wiens bril wij als kijker de lotgevallen van Marc volgen terwijl hij vaak betweterig voice over-commentaar geeft, heeft The Informant! nog andere troeven, zoals tragikomische dialogen, verrassende plotwendingen, een toepasselijk production design en dito kostumering die de vroege jaren negentig geloofwaardig tot leven wekken, grappige sfeerversterkende muziek van Marvin Hamlisch en een degelijke montage van Stephen Mirrione.   

Om de hele film te bekijken, klikt u hieronder in het videoscherm op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit.


 

(Klik op de link "Watch on Odnoklassniki" en dan op de playbutton, en rechtsonder bij instellingen op "Quality" en op 720p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: zwarte komedie / biopic / psychosociaal misdaaddrama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten