vrijdag 21 juni 2019

Dragged Across Concrete - trailer


Dragged Across Concrete is een nieuwe buddy cop movie van de Amerikaanse regisseur S. Craig Zahler over een duo Amerikaanse politieagenten, met brio vertolkt door Mel Gibson en Vince Vaughn, die geschorst worden maar toch besluiten om tijdens hun schorsing een bende gangsters op te sporen...

O nee, denkt u misschien, dat klinkt even voorspelbaar als een zoveelste sequel in de Lethal Weapon-franchise met Mel Gibson en Danny Glover uit de jaren tachtig en negentig. Toch niet, want regisseur Zahler (bekend van zijn gewelddadige horror-western Bone Tomahawk uit 2015 en zijn al even gewelddadige gevangenisdrama Brawl in Cell Block 99 uit 2017) maakte van het zelfgeschreven Dragged Across Concrete een zeer genietbaar Tarantinesk misdaaddrama met een geslaagde combinatie van spanning, geweld, droge humor, interessante politiek incorrecte dialogen en verrassende plotwendingen.

Mel Gibson en Vince Vaughn zijn in topvorm als het tragikomische duo flikken, en ook de rest van de cast, met o.a. Tory Kittles, Michael Jai White, Don Johnson, Jennifer Carpenter en Thomas Kretschmann, acteert overtuigend.

In de Belgische bioscopen sinds 12 juni 2019.  




(Klik op de playbutton en dan rechtsonder bij instellingen op 720p of 1080p voor hogere beeldkwaliteit)


Genre: politiefilm / misdaaddrama / zwarte komedie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten