donderdag 4 augustus 2016

Cartooneske sciencefiction

The Fifth Element  van Luc Besson     ★★★



In de 23ste eeuw wordt het universum bedreigd door het Kwaad. Alleen Leeloo (titelrol van Milla Jovovich), een jonge vrouw met uitzonderlijke krachten, zou er in kunnen slagen om de vernietiging van het universum te voorkomen. Zij is immers het zogeheten "Vijfde Element": een opperwezen dat samen met de vier andere natuurelementen (water, aarde, lucht en vuur) het "licht der schepping" kan creëren om het Kwaad tegen te houden.

Milla Jovovich en Bruce Willis.

Leeloo kan alvast rekenen op de hulp van de taxichauffeur en voormalige ruimtekrijger Korben Dallas (gespeeld door Hollywoodster Bruce Willis). Samen binden zij de strijd aan tegen Zorg (Gary Oldman): een gewetenloze industrieel die zich uit winstbejag aan de zijde van het Kwaad geschaard heeft...

Gary Oldman als Zorg.

Vermakelijk

The Fifth Element is een vermakelijke Engelstalige sciencefictionfilm uit 1997 van de succesvolle Franse regisseur Luc Besson. 

Bruce Willis acteert verdienstelijk, topmodel Milla Jovovich probeert dat ook, Gary Oldman is op dreef als de psychopaat Zorg, en de hyperkinetische Chris Tucker zorgt in zijn bijrol voor een komische noot.

Chris Tucker.

De cartooneske look van de film (mee uitgewerkt door de geniale Franse striptekenaar Jean "Moebius" Giraud) en de special effects mogen er zijn, net als de extravagante kostuums van de Franse topcouturier Jean-Paul Gaultier. 

Het production design en de art direction zijn schatplichtig
aan het werk van de Franse striptekenaar Jean "Moebius" Giraud.


De Franse topcouturier Jean-Paul Gaultier zorgde voor de opvallende kostuums.

Jammer van het rommelige scenario en de nogal banale plot.

JN.

The Fifth Element (Frankrijk-1997): beschikbaar op dvd en blu-ray disc.
Met: Bruce Willis, Mila Jovovich, Gary Oldman, Chris Tucker, Ian Holm en Luke Perry.

Genre: sciencefiction / avontuur / actie 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten